Bus forulykket: Jord, græs og sten røg ind i bussen

(Foto: Allan Andersen)

LAUGØ: Omkring kl. 15.15, lørdag eftermiddag, forulykkede en bus fra Movia på Laugøvej. Vejen var spærret for trafik under bjergningen af den ødelagte bus, under ulykken blev en stor mængde jord kastet ind gennem bussen.

Bussen kørte i retning mod Ørby da den pludselig endte nede i grøften, ifølge Nordsjællands Politi skyldtes ulykken at buschaufføren ville vige for en modkørende bil i det lange bløde venstresving og derved kom ud i den bløde vejrabat.

Bussen forulykkede med 12 passagerer ombord, og under turen nede i grøften påkørte bussen en overkørsel fra vejbanen til marken, dette smadrede dele af bussens front og sendte en kaskade af jord og sten direkte ind i bussens indre.

Trods den voldsomme medfart så slap alle i bussen fra ulykken uden nogen alvorlige skader, flere personer blev tilset af ambulancereddere på stedet og ifølge et vidne blev to personer kørt til kontrol på skadestuen med ambulancerne.

Nordsjællands Politi oplyser dog at ingen blev kørt til behandling efter ulykken, og at ingen personer kom til skade ved ulykken.

Ulykken medfører en presset situation for Movia som pt. kører med busser som erstatning for togene mellem Tisvildeleje og Helsinge, ulykken er derfor ekstra ærgerlig.

De to sværvogne som arbejdede på uheldsstedet blev ikke respekteret af adskillige bilister, på trods af at de fyldte hele vejbanen og holdt med blå blink på samt et sæt kegler opsat på vejbanen – bilister præsterede at mase sig forbi med et hjulpar godt nede i grøften og et hjulpar på asfalten, mens en varevogn sågar forsøgte sig med at køre udenom via cykelstien.

Uheldsstedet var ryddet omkring kl. 19, hvor den ødelagte bus blev borttransporteret.

En bus er ikke beregnet til at køre som plov – men denne her klarede det nu ret godt. (Foto: Allan Andersen)
Trods jord, græs, sten og glasskår har fløjet om ørerne på chaufføren er denne ifølge politiet sluppet uskadt. (Foto: Allan Andersen)
De to sværvogne med blå blink , heraf en holdende midt på vejbanen, var ikke nok til at en række bilister mente at vejen nok var spærret…..   (Foto: Allan Andersen)