En pose på dansegulvet førte til ni sigtelser

(Foto: Allan Andersen)

AARHUS: Østjyllands Politis specialpatrulje var natten til søndag på restaurationskontrol i det aarhusianske natteliv, da de kl. 02.30 på et diskotek på Åboulevarden bemærkede to personer, der udvekslede en pose med noget hvidt pulver.

Da de to mænd så betjentene, kastede de posen ud på dansegulvet, hvor betjentene samlede den op, hvorefter de gik hen mod de to mænd, der stod sammen med en gruppe personer, der forsøgte at spærre for betjentene.

Betjentene viste deres politi-id og bad de to mænd om at følge med ud. Begge mænd afviste at følge med og der opstod tumult på stedet, hvorefter en dørmand kom til for at hjælpe betjentene med at få anholdt de to personer og ført dem udenfor. I forbindelse med anholdelsen råbte den ene af mændene flere gange skældsord af betjentene og truede også den ene af dem på livet.

Samlet set endte seancen ud i ni sigtelser til de to mænd på 29 og 30 år. Den 29-årige blev sigtet for narkobesiddelse, for at nægte at opgive sit navn og for at lægge hindringer i vejen for politiet. Den 30-årige blev sigtet for narkobesiddelse, for trusler mod polititjenestemand, for fornærmelig tiltalte mod polititjenestemand, for at lægge hindringer i vejen for politiet og for to tilfælde af vold mod polititjenestemand. Begge mænd blev kørt til ind politigården, hvor de fik lov at overnatte i detentionen.