Fængsel i 2 år og 8 måneder for adskillige indbrud i private hjem

En 55-årig mand blev onsdag den 9. oktober idømt 2 år og 8 måneders fængsel i Retten i Horsens for at have begået 13 forskellige indbrud i private hjem i Sydøstjylland, 3 forsøg på indbrud og 6 forhold af hæleri, som retten kategoriserede som særlig grov og organiseret berigelseskriminalitet.

Den 6. marts 2019 anholdt Sydøstjyllands Politi en 55-årig mand i Børkop. Politiet havde forud for anholdelsen efterforsket manden, da han var mistænkt for at have begået flere indbrud. I forbindelse med anholdelsen ransagede politiet mandens bolig og beslaglagde over 100 forskellige tyvekoster, der kunne føres tilbage til indbrud, der var begået i Sydøstjylland. Den 55-årige mand erkendte sig skyldig i alle sigtelserne og blev den 7. marts 2019 varetægtsfængslet.

Forud for størstedelen af indbruddene havde den 55-årige mand lavet research på boligsider og udset sig villaer, der var til salg hos forskellige ejendomsmæglere. Udbyttet ved kriminaliteten blev vurderet til ikke under 800.000 kr.

I forbindelse med strafudmålingen lagde Retten vægt på antallet af indbrud, der var rettet mod private hjem. Der blev også lagt vægt på, at berigelseskriminaliteten blev betegnet som særlig grov og organiseret, da det under sagen også kom frem, at indbruddene udover at være planlagt og forberedt, også blev begået delvist i forening med en anden person. Den 55-årige mand udbad sig betænkningstid i forhold til strafudmålingen.