Mand forsøgte at lokke dreng med sig

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Nordsjællands Politi efterforsker en sag, hvor en 10-årig dreng fra Rungsted blev forsøgt lokket med ind i en bil med slik. Episoden skete den 5. oktober klokken 16.30, da drengen var på vej hjem fra fodbold på Vallerød Skole.

På Hestehaven kørte en bil forbi ham og drejede til venstre ad Sophienbergvej, da drengen gik forbi bilen, steg en mand ud og spurgte, om han ville have noget slik. Den 10-årige svarede nej og skyndte sig ned ad en sti, der fører hen til Strandvænget. Manden fulgte efter den 10-årige et stykke ad vejen, men stoppede så.

Manden beskrives som A; dansk, lys brun i huden, muskuløst til kraftigt bygget, lidt højere end 180 cm med mellemlangt sort hår. Han har en tatovering, der muligvis ligner et dødningehoved, foran på halsen og var iført sort hættetrøje, mørke eller sorte bukser. Han talte lidt ”smart” og kørte i en mørkeblå ”lidt lang” VW, hvor tallet 52 indgår i nummerpladen.

– Det er en anmeldelse, som vi tager meget alvorligt, og som vi er i gang med at efterforske nærmere, siger vicepolitiinspektør John Dyhrberg Christensen, Nordsjællands Politi.

Han opfordrer borgere, som har oplysninger, der kan hjælpe i efterforskningen af sagen, til at kontakte Nordsjællands Politi på 114.

Nordsjællands Politi har også fået andre henvendelser om tilfælde fra blandt andet Nærum, Helsinge og Allerød, hvor en mand har henvendt sig til børn og enten tilbudt dem slik eller et lift. Der er dog ikke umiddelbart nogen sammenhæng mellem disse hændelser og hændelsen i Rungsted.

– Det skaber helt naturligt utryghed blandt forældre, når børn bliver kontaktet af fremmede. Men det er også vigtigt at huske på, at der ikke er sket noget kriminelt og vi reelt ikke ved, hvilke intentioner, der ligger bag kontakten til børnene, siger John Dyhrberg Christensen.

Nordsjællands Politi råder forældre til at tale med deres børn om, at de ikke skal gå med personer, som de ikke kender, ligesom børn skal sige nej til tilbud om fx slik.

Nordsjællands Politi har ikke yderligere oplysninger eller kommentarer til sagen.