Spritbilist hamrede ind i havareret varebil

(Arkivfoto: Allan Andersen)

SOLRØD STRAND: Onsdag eftermiddag kl. 15.14 rykkede redningsmandskab og politiet ud til et færdselsuheld, idet to biler var stødt sammen på Køge Bugt Motorvejen ved Solrød Strand

På uheldsstedet, lidt nord for Cementvej i motorvejens sydgående spor, traf politiet en 59-årig mand fra Sakskøbing, hvis varebil havde fået motorproblemer, så han var standset i nødsporet med aktiveret havariblink.

Efter udstigning fra førersædet havde han sat sig ind på passagersædet, medens han foretog nogle telefonopkald for at få hjælp til bilen.

Efter ca. fem minutters ophold på stedet blev han pludselig påkørt bagfra af en anden varebil ført af en 55-årig mand fra Tureby, der kørte i vognbanen længst til højre og af ukendte årsager var kommet lidt ud i nødsporet.

Den 55-årige blev tilset af ambulancepersonalet, men ingen af de to førere var kommet til skade ved uheldet.

Efter en alkometertest, der gav udslag til over det tilladte, blev den 55-årige derfor sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Bugseringskøretøjer blev tilkaldt til fjernelse af de to beskadigede biler og oprydning, så motorvejen var atter farbar i alle vognbaner kl. ca. 1630. Den 55-årige vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.