Storkontrol på Sønderjyske Motorvej gav pote

(Modelfoto: Politi.dk)

En bilist fik konfiskeret sit køretøj af politiet. Konfiskationen skete i forbindelse med, at føreren var blevet taget for tredje gang bag rattet, selvom han var frakendt retten til at køre bil.

En bil blev konfiskeret, lige som bødeblokken var fremme i en række tilfælde, da der onsdag var kriminalitetskontrol i det sydgående spor på Sønderjyske Motorvej.

Køretøjerne blev vinket ind til kontrol på rasteplads Oksekær, hvor Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi kontrollerede køretøjer og personer i samarbejde med Færdselspolitiet samt medarbejdere fra Toldstyrelsen.                      .

En bilist fik konfiskeret sit køretøj af politiet. Konfiskationen skete i forbindelse med, at føreren var blevet taget for tredje gang bag rattet, selvom han var frakendt retten til at køre bil.

Derudover førte kontrollen til yderligere sager om kørsel i frakendelsestiden, sigtelse for narkokørsel, to overtrædelser af våbenlovgivningen ved at køre rundt med dels et slagvåben, dels en kniv, besiddelse af 0,4 gram hash samt sigtelser for en række mindre overtrædelser af færdselsloven.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.