Vold mod politibetjent: Ung mand sur på politiet

(Foto: Allan Andersen)

KØGE: Kl. 00.05 traf politiet en tydligt påvirket og i forvejen eftrlyst 17-årig mand fra Sorø gående på Københavnsvej ved en tankstation ved Værftsvej.

Politiet ledte i forvejen efter den unge mand, fordi politiet forinden havde fået en henvendelse fra hans bekymrede mor, der ønskede kontakt med ham. Hun var også bekymret for, om han kunne være påvirket af f.eks. stoffer.

Da politiet henvendte sig til ham, var han opfarende og udadreagerende, så han slog en politibetjent i brystet med sin albue, ligesom politiet blev overfuset med nedladende ytringer.

Han blev skønnet til ikke at kunne tage vare på sig selv, hvorfor han blev frihedsberøvet og efter et lægetilsyn anbragt i detentionen på politistationen i Roskilde. På grund af adfærden ved kontakten med politiet er han sigtet for fornærmelig tiltale af politiet og overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Tirsdag morgen blev den 17-årige løsladt og kan nu forvente at høre nærmere fra politie