65-årig dømt for knivdrab: Dolkede 70-årig kvinde ihjel med 21 cm lang kniv

FREDERIKSHAVN: En 65-årig mand var tiltalt for manddrab ved i en bil på en parkeringsplads i Frederikshavn at have dræbt en 70-årig kvinde med knivstik i hendes bil. Tiltalte nægtede sig under retssagen skyldig i manddrab, men erkendte sig skyldig i vold med døden til følge.

Tiltalte blev fundet skyldig i manddrab idet Retten fandt det bevist, at tiltalte forsætligt stak kvinden, som han kendte, flere gange i halsen med en kniv, og at han, da han stak kvinden, havde til hensigt at dræbe hende.

Dommen blev afsagt af Retten i Hjørring den 5. november 2019.

Retten lagde vægt på, at tiltalte havde købt kniven, der havde en klinge på 21 cm, umiddelbart forinden gerningstidspunktet og efter han var blevet afvist af kvinden i butikken.

Han havde pakket kniven ud og placeret den i sin inderlomme, inden han igen opsøgte kvinden og fik hende til at køre sig hjem, hvorefter han på parkeringspladsen ved sin bopæl tildelte kvinden, der sad forsvarsløst fastspændt i sikkerhedssele, flere knivstik på halsen.

Det ene knivstik havde ifølge obduktionserklæringen en ca. 17 cm lang stikkanal og var påført med stor kraft, og kvinden havde dybe afværgelæsioner på begge hænder. Retten lagde endvidere vægt på, at tiltalte umiddelbart efter gerningstidspunktet forlod bilen, gik op i sin lejlighed og foretog opkald til politiet på 114, hvor han bl.a. sagde, at han havde myrdet sin veninde, og at han havde stukket hende i halsen og ramt pulsåren, samt at motivet var jalousi.

Retten lagde derudover vægt på de detaljerede forklaringer, som tiltalte afgav om hændelsesforløbet under transporten til politigården i Aalborg og under afhøringen samme dag. Sagen var en nævningesag. De juridiske dommere og nævningerne var enige om afgørelsen af skyldsspørgsmålet.

Der blev afgivet 11 stemmer for at fastsætte straffen til fængsel i 12 år og 1 stemme for at fastsætte straffen til fængsel i 11 år. Efter stemmeflertallet blev straffen fastsat til fængsel i 12 år.

Tiltalte udbad sig betænkningstid med hensyn til eventuel anke.