68-årig sigtet: Kørte 300 kilo fisk i bil uden køleanlæg

(Foto: Sydøstjyllands Politi)

VEJLE: Søndag formiddag fik en patrulje fra Sydøstjyllands Politi øje på en varebil omkring Vejle, der kørte med en åbentstående dør til varerummet. Varebilen, der blev kørt af en 68-årig mand fra Rødekro, blev standset, og en politimavefornemmelse fik betjentene til at kigge lidt nærmere på varevognen.

Og det viste sig at være en rigtig god idé, for varebilen var læsset med ca. 300 kg fersk laks, guldbrasen, krabber og sardiner, selv om den ikke var registreret til firmakørsel og bl.a. manglede varebilstilladelse og varebilschaufføruddannelsesbevis.

Herudover viste det sig også, at flere af flamingokasserne med fisk ikke havde låg på, og at varerummet var uden køling. Derfor blev Fødevarestyrelsens Rejsehold tilkaldt med henblik på blandt andet destruktion af fiskene og yderligere efterforskning, da der også blev fundet en lang kundeliste og flere faktura fra tidligere kørsler med ulovlig importeret fisk fra Tyskland.

Surt for den 68-årige mand fra Rødekro – men godt for alle os andre, der hermed undgår at skulle sætte tænderne i netop de fisk.

Nu følger der et retsligt efterspil for chaufføren af varebilen fra både politi, Motorstyrelsen og Fødevarestyrelsen.