Bil standset med to personer: Ingen af dem havde noget kørekort

(Foto: Politirapporten.nu)

KØGE: Natten til onsdag kl. 01.30 bemærkede en patrulje en personbil, der kørte med høj hastighed ad Københavnsvej mod nord – det påkaldte sig straks opmærksomheden.

Efter aflæsning af bilens nummerplade fik patruljen oplysninger om, at bilejeren havde et kørselsforbud og derfor ikke måtte være fører af et køretøj. Bilen blev herefter standset i den sydlige del af Solrød kommune, hvor en 23-årig mand uden fast bopæl i Kalundborg kommune sad bag rattet.

Han kunne ikke vise noget kørekort, idet han i forvejen var frakendt førerretten, og den 23-årige blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven.

I bilen var bilejeren – en 21-årig mand fra Høng – med som passager. Han blev i samme forbindelse sigtet for at have overladt føringen af bilen til den 23-årige uden at sikre sig, at han lovligt kunne være fører af bilen.

Begge kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i nærmeste fremtid.