Bilist hårdt kvæstet: Bil skred ud og hamrede ind i træ

(Foto: Allan Andersen)

KAGERUP: En mand blev mandag aften hårdt kvæstet i et solouheld på Helsingevej, tæt på landsbyen Kagerup. Trods en knust bil og omfattende skader, så var bilisten ikke i livsfare.

Politi, brandvæsen, ambulancer og akutlæge blev alarmeret kl. 20.01 om det voldsomme solouheld som skete inde i Gribskov. Bilisten var kommet kørende fra Gadevang og i retning mod Kagerup, da et venstresving kombineret med en lille bule overrasker bilisten som med stor sandsynlighed har kørt for stærkt.

Bilen kommer ud i højre vejrabat, fortsætter ned i grøften, og nedlægger et par skilte på sin vej inden bilen med uhyggelig kraft skrider sidelæns ind i et stort træ – med førersiden først.

Den lille Ford Fiesta bliver herefter slynget om på siden og efterlader den mandlige bilist liggende blødende i bilvraget.

Præcist hvornår ulykken skete er ukendt, men på uheldsstedet var der tegn på at bilen havde ligget ude i skoven et stykke tid, før en bilist kom forbi og opdagede den smadrede bil liggende i skovbunden. Denne bilist slog omgående alarm til 1-1-2, og løb den kvæstede mand til hjælp og ydede førstehjælp indtil redningsmandskabet nåede frem.

Brandmandskabet fra Frederiksborg Brand & Redning i Hillerød kom ud til stedet, og skar bla. forruden ud af den knuste bil, så den kvæstede mand kunne udtages forsigtigt af bilvraget. Han tilstand er natten til tirsdag ikke kendt, men han blev beskrevet som værende svært kvæstet – men ikke i livsfare – efter ankomsten til Rigshospitalets Traumecenter i København.

På uheldsstedet fik politiet undersøgt uheldet i grove træk, inden brandfolkene kunne skubbe bilen om på alle fire hjul, selvom de lige måtte lede efter det ene hjul som lå et sted i skovbunden sammen med en masse andre rester fra den knuste bil.

(Foto: Allan Andersen)