Halvandet års fængsel og udvisning for forsøg på indsmugling af 120.000 smertestillende tabletter

(Foto: Allan Andersen)

En 36-årig ungarsk mand har erkendt forsøget på indsmugling af rivotril. Anholdelsen fandt sted i oktober ved grænseovergangen i Frøslev.

En 36-årig mand, ungarsk statsborger, blev tirsdag ved Retten i Sønderborg idømt halvandet års fængsel samt udvisning med et indrejseforbud i 12 år for forsøg på at smugle 120.000 rivotril-tabletter ind i Danmark.

Den 36-årige blev anholdt på fersk gerning den 21. august ved grænseovergangen i Frøslev. Anholdelsen skete i forbindelse med en kontrol, foretaget af den særlige Politi- og Toldenhed, som er et samarbejde mellem Toldstyrelsen og Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ved kontrollen fattede en toldfunktionær mistanke til en VW Caddy med ungarske nummerplader, som var på vej ind i Danmark.

Efterfølgende blev bilen bragt ind til nærmere kontrol, hvor det stod klart, at der var 22 kasser med rivotril – et smertestillende middel, der blandt andet bruges til behandling af epilepsi – gemt i et skjult rum i varebilen.

Den 36-årige mand, der var fører af bilen, blev anholdt af betjente fra UKA Vest og sigtet for forsøg på indsmugling af tabletterne. Han har været varetægtsfængslet, mens efterforskningen har stået på og begyndte afsoning umiddelbart efter dommen.

Den 36-årige, der har erkendt smugleriet, fik desuden konfiskeret køretøjet samt tabletterne.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.