Hollandsk chauffør dømt for at indsmugle 58,9 kg hash

(Modelfoto)

En 34-årig mand fra Holland er torsdag ved Retten i Kolding blevet idømt to års fængsel for indsmugling af hash fra Holland til Danmark.

Den tiltalte erkendte i retten forholdet og modtog en dom på to års fængsel og udvisning for bestandigt for at have indsmuglet 58,9 kg hash i sin lastbil på en tur fra Holland til Danmark.

Det var på baggrund af et tip, at efterforskere fra Særlig Efterforskning Vest tidligt om morgenen den 24. maj observerede mandens lastbil på en parkeringsplads i Fredericia. Han blev anholdt, og politiet kunne konstatere, at der lå hash i lastrummet. Han blev samme dag fremstillet i grundlovsforhør og har siddet varetægtsfængslet siden.

”Han har erkendt at have indsmuglet de 58,9 kg hash fra Holland til Danmark med henblik på videreovrdragelse til nogle personer, som han siger, at han ikke ved, hvem er. Anholdelsen af ham skete som en del af en større efterforskning målrettet indsmugling og salg af narkotika,” siger anklager for Særlig Efterforskning Vest Signe Gråkjær.

Den 34-årige mand modtog dommen og skal fortsat sidde fængslet.