Narkobagmand får 12 års fængsel

(Modelfoto)

En 43-årig mand fra Horsens blev fredag idømt 12 års fængsel ved Retten i Horsens for at have været i besiddelse af en større mængde amfetamin og kokain med henblik på salg til en større personkreds.

Den 43-årige var en af bagmændene i et netværk, som distribuerede narkotika, og han blev i retten dømt for at have stået bag overdragelsen af i alt 20 kg. amfetamin og ca. 100 gram kokain. Retten lagde i sin afgørelse vægt på, at kriminaliteten havde professionel karakter og var foregået over en længere periode med betydelig fortjeneste.

Manden blev i slutningen af januar anholdt af Sydøstjyllands Politi sammen med en 33-årig person efter ransagning af deres bopælsadresser i Horsens midtby. De to personer blev efterfølgende varetægtsfængslet.

Over 30 års fængsel i alt til fem mænd i narkoring
I forbindelse med politiets videre efterforskning i sagen blev yderligere fire personer anholdt og varetægtsfængslet i sagen. Der er allerede afsagt flere domme i komplekset, som medførte fængselsstraffe på henholdsvis 12 år, 5 år, 3,5 år og 3 år. Én person sidder fortsat varetægtsfængslet i sagen.

Den 43-årige modtog dommen, og blev efter dommen varetægtsfængslet med henblik på afsoning af dommen. For anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte anklager Therese Marie Brüner.