Narkohunde på tur afslørede 62,19 gram hash

(Arkivfoto: Allan Andersen)

ROSKILDE: Onsdag eftermiddag kl. 14.05 var politiets narkohundeførere på patrulje i Folkeparken, som et led i den målrettede indsats mod narko på gadeplan. Patruljen traf her en gruppe på fire yngre mænd, som opholdt sig nær ved toiletterne i parken.

En mand fra gruppen smed noget fra sig bag en bænk, da de så politiet. Narkohundene fandt frem til en cigaretpakke, som indeholdt 40 klumper hash som efterfølgende blev kontrolvejet til 62,19 gram.

Politiet sigtede og anholdt en 21-årig mand fra Roskilde for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer med henblik på videresalg. Han blev visiteret, hvor politiet fandt en ulovlig halskniv, så han blev også sigtet for overtrædelse af knivloven.

De øvrige personer på stedet blev ikke fundet i besiddelse af noget ulovligt.

Politiet beslaglagde de ulovlige genstande og ransagede efterfølgende den sigtedes adresse i Roskilde, men fandt her intet ulovligt. Anklagemyndigheden vurderede efterfølgende sagen, men der blev ikke skønnet grundlag for at fremstille den anholdte i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Den 21-årige blev derfor løsladt, men er fortsat sigtet i sagen. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.