Pas på: Vindmølle transport fra Hanstholm til Østerild

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Mandag den 25. november 2019 vil to vindmøllesektioner blive transporteret fra Hanstholm Havn til testcentret i Østerild. Der er tale om to meget brede møllesektioner, og den ene skal tranporteres i oprejst position. Derfor vil vejene på ruten blive lukket for al anden trafik ind til transporten har passeret.

Der er tale om to møllesektioner, hvoraf den bredeste er knap otte meter og den højeste er ca. 28 meter. Transporten af de to sektioner vil bevæge sig i lav fart fra Hanstholm Havn og til testcentret i Østerild.

Transporten af vindmøllesektionerne varetages af et professionelt firma og betragtes derfor som fuldstændigt sikker. Alligevel anbefaler politiet beboerne langs ruten for en sikkerheds skyld at forlade deres hjem, mens møllen transporteres forbi. Vejene på ruten vil under transporten være lukket for al anden trafik.

Midt- og Vestjyllands Politi har i samarbejde med det firma, der skal foretage transporten, fået omdelt et brev til alle borgere, der bor langs ruten. Brevet indeholder informationer om transporten og anvisninger til, hvordan de skal forholde sig.

FAKTA OM MØLLETRANSPORTEN
Dato: Mandag den 25. november 2019

Tidspunkt: Mellem klokken 08.30 og 18.00. Vejen fra Hanstholm Havn til rundkørslen i Ræhr forventes at være lukket i tidsrummet 8.30-13.00. Vejene fra rundkørslen i Ræhr til Testcentret i Østerild forventes at være lukket i tidsrummet 11.00-18.00. Dog åbnes alle veje så snart transporten har passeret. Se tidsplan på næste side.

Fakta om møllen: Møllen er 28 meter høj og omkring 8 meter bred

Sikkerhed: Blokvognen er bygget til varierende terræn og har både vindmåleudstyr og stabiliseringsudstyr. Der er desuden sikkerhedsregler i forhold til vindmodstand, og transporten indstilles, hvis vejret er dårligt.

Trafik: Hjemmeværnet dirigerer trafikken og underretter beboerne i husene på ruten i god tid, før transporten passerer. Politi og følgebiler er desuden med hele vejen langs ruten.

Rute med tidspunkter
Kl. 08.30: Afgang fra Hanstholm Havn mandag den 25. november.

Kl. 10.00: Forventet passage ved rundkørslen ved Chr. Hansens Vej.
Mellem kl. 11.00 og 13.00: Forventet passage ved rundkørslen ved Ræhr.
Kl. 17.30: Forventet passage af krydset ved Rute 29/Gl. Aalborgvej
Kl. 18.00: Forventet ankomst ved Testcentervej.

Kort over transportruten
Kort 1: Transportrute Hanstholm – Ræhr mandag 25. november kl. 08.30 – 13.00

Kort 2:
Transportrute Ræhr – Testcenter Østerild mandag 25. november kl. 11.00-18.00