14 lastbiler standset i kontrol: Bøder for 98.000 kroner

(Politifoto)

HERNING: Onsdag foretog Tungvognscenter Nord ved Nordjyllands Politi en kontrol omkring Herning. Kontrollen foregik især på rastepladserne Søby Øst og Søby Vest samt rastepladsen ved Brande Nord, hvor både danske og udenlandske lastbiler blev standset.

Tungvogncentrets medarbejdere kontrollede 14 lastbiler, hvoraf otte af dem var udenlandske lastbiler. I forbindelse med kontrollen blev der kontrolleret for overtrædelser af godsloven, reglerne om cabotagekørsel samt overtrædelser af køre-hviletiden.

Det oplyser lederen af Tungvognscenter Nord, politikommissær Claus Kjær-Pedersen.

Politikommissær Claus Kjær-Pedersen oplyser videre, at der blev udskrevet bøder for sammenlagt 98.000 kroner, og overtrædelserne fordelte sig som følger:

• 2 sager om takografer ikke kalibreret inden for 2 år
• 2 sager om overtrædelse af godsloven (ingen firmanavn på lastbilen)
• 1 sag om manglende vognmandstilladelse
• 5 sager om overtrædelse af reglerne om cabotagekørsel
• 2 sager om overtrædelse af godsloven (ikke medbragt kvalifikationsbevis under kørslen)
• 1 sag for ikke at have medbragt registreringstilladelsen under kørslen.

”Da flere af sagerne var på udenlandske lastbiler – som ikke havde mulighed for at betale deres bøder på stedet – blev der på disse køretøjer påsat hjullås, indtil betalingen havde fundet sted,” siger politikommissær Claus Kjær-Pedersen, der i øvrigt bemærker, at sidste uges kontrol viser det generelle billede af, hvad der normalt findes af fejl og mangler, når Tungvogncenter Nord foretager kontroller af tungvognstrafikken.