44-årig mand anholdt for lejligheds-indbrud i brandskadet bygning

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Nordjyllands Politi har anholdt en 44-årig mand, der er sigtet for indbrud i lejligheder i den ejendom i Stoldal i Hobro, der brændte 8. december 2019.

Anholdelsen blev foretaget af Berigelsessektionen i går formiddags efter længere tids efterforskning, oplyseren lederen af politiets efterforskere, politikommissær Mikkel Brügmann.

Den 44-årige bliver her i dag fremstillet i grundlovsforhør.

”Vi sigter ham blandt andet for indbrud i de lejligheder, der var i Stoldal i Hobro, efter at denne bygning var brændt,” fastslår Mikkel Brügmann, der betragter anholdelsen, der blev foretaget i går kl. 11, som et gennembrud i sagen.

Politiet mistænker, at manden, som stammer fra den østlige del af Himmerland, står bag endnu flere indbrud samt altså de 14 indbrud, der blev begået hen over natten d. 11. og 12. december 2019. Lejlighederne var, som følge branden i ejendommen den 8. december 2019, midlertidigt fraflyttet.

Mikkel Brügmann oplyser, at Nordjylland Politi desuden sigter den 44-årige for forsøg på et villaindbrud i Vester Hassing den 13. november 2019 og for at have begået et villaindbrud i Hals den 9. december 2019. Politikommissæren tilføjer, at man under ransagningen i forbindelse med anholdelsen af manden fandt ham i besiddelse af en pistol.

”Jeg synes, at det er tilfredsstillende, at efterforskningen har ført til, at vi nu kan sigte en person som vi mistænker for at stå bag flere indbrud, blandt andet hos borgere i Hobro som kort inden indbruddene havde været udsat for at få raseret deres hjem af en brand,” siger politikommissær Mikkel Brügmann, der i samme åndedrag erklærer sig tilfreds med, at et skydevåben ikke længere er i omløb.

Fremstillingen sker kl. 09.30 i Retten i Aalborg.