Fanget af politihund: Udlænding fik straksdom for ulovlig indrejse

(Arkivfoto: Nordsjællands Politi)

ODSHERRED: Lørdag aften kl. 23.32 bemærkede en patrulje en personbil, som de ville standse for at lave en rutinemæssig kontrol. Bilen standsede dog ikke, da politiet gav signal med blinket, men satte i stedet hastigheden op.

Flere patruljer blev indsat til at standse personbilen, der stoppede på Næbbevej, hvor to mænd løb fra bilen. En hundepatrulje var ikke langt fra stedet, så hundeføreren kom hurtigt frem og kunne gå spor efter mændene. Sporet fra mændene førte hen over jernbanesporet, så politiet fik standset togene på strækningen mens eftersøgningen stod på.

Efter en længere sporsøgning over markerne fandt hundepatruljen frem til en mand, som forsøgte at gemme sig i et buskads. Han overgav sig til politiet uden dramatik og blev anholdt. Det lykkedes ikke politiet at finde frem til den anden mand, som flygtede fra bilen.

Den anholdte mand var udlænding og oplyste i første omgang en falsk identitet. Politiet fandt senere frem til ved kontrol af mandens fingeraftryk, at der var tale om en 31-årig mand fra Rumænien. Manden havde indrejse forbud for en tidligere sager om berigelseskriminalitet, og han var eftersøgt til en sag om butikstyveri hos Fyns politi.

Den 31-årige mand blev fremstillet ved retten i Roskilde søndag, hvor han fik en straksdom for overtrædelse af indrejseforbuddet. Dommen lød på 1 år og 3 måneders fængsel og et indrejseforbud i Danmark på 12 år. Den 31-årige har i tidsrummet fra 2015-2019 flere afgjorte sager om overtrædelse af indrejseforbud og sager om berigelseskriminalitet i samme periode, som blev lagt til grund for strafudmålingen.