Knivdrab i Birkerød: 20-årig har meldt sig selv til politiet

BIRKERØD: En 20-årig mand har meldt sig selv, lørdag morgen, i forbindelse med knivdrabet på en 23-årig mand. 27-årig mand fra Ballerup blev fredag varetægtsfængslet i to uger, mens to andre mænd blev løsladt efter grundlovsforhør i samme sag.

En 27-årig mand fra Ballerup er ved Retten i Lyngby blevet varetægtsfængslet i to uger, sigtet efter Straffelovens § 192a, for at have været i besiddelse af et skarpladt skydevåben i forbindelse med knivdrabet på en 23-årig mand.

En 20-årig mand henvendte sig klokken 05.00 til Nordsjællands Politi om drabssagen fra Birkerød, han blev anholdt og er mistænkt for at være involveret i knivdrabet. Manden bliver afhørt i løbet af lørdag, hvor det også vurderes, om han skal fremstilles i grundlovsforhør.

Våbenet, som den 27-årige mand er blevet varetægtsfængslet for, blev fundet i en hæk på Birkerød Parkvej, tæt på det sted, hvor den 27-årige og to andre mænd blev anholdt i forbindelse med et knivdrab, der fandt sted på Birkerød Parkvej torsdag aften omkring klokken 19.23.

De to andre mænd fra Birkerød på henholdsvis 18 og 20 år, der tillige blev fremstillet i grundlovsforhør, blev løsladt af retten – men er fortsat sigtet i sagen.

En 21-årig mand fra Nærum har også været anholdt i sagen. Han var mistænkt for at stå bag drabet, men yderligere efterforskning viste, at han ikke var impliceret, og han blev derfor løsladt igen tidligere på dagen. Nordsjællands Politi leder således fortsat efter gerningsmanden til selve drabet.

Henrik Gunst, politikommissær og leder af Nordsjællands Politis afdeling for organiseret kriminalitet oplyser, at politiet fortsat mener, at motivet skal findes i en intern konflikt i det kriminelle miljø.

– Vi fortsætter med efterforskningen og vil meget gerne høre fra vidner eller andre, som kan have oplysninger, der kan hjælpe os i opklaringsarbejdet, siger Henrik Gunst.

Nordsjællands Politi vil særligt gerne tale med folk, der var i området på tidspunktet, hvor knivstikkeriet skete. Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefon 114.

Da grundlovsforhøret foregik for lukkede døre og sagen fortsat efterforskes kan Nordsjællands Politi ikke give yderligere kommentarer eller oplysninger til sagen.