Virksomheder får bøder efter kontrol af varebiler og mandskabsvogne

(Pressefoto: Motorstyrelsen)

Flere virksomheder får bøder efter Motorstyrelsens målrettede kontrol på Sydsjælland og Falster i denne uge. Virksomhederne manglede de rigtige oplysninger på siden af deres varebiler. Enkelte virksomheder skal også betale fuld afgift af deres mandskabsvogne.

En målrettet kontrol fra Motorstyrelsen i denne uge ved Næstved og Nykøbing Falster fører nu til, at en række virksomheder vil få en bøde for at mangle oplysninger på deres varebiler. Enkelte virksomheder skal også betale fuld registreringsafgift af deres mandskabsvogne, fordi vognene blev brugt til privat kørsel.

Motorstyrelsen gennemførte kontrolaktionen sammen med Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på rastepladserne Boserup Nord og Boserup Syd ved Holmegaard udenfor Næstved samt på pendlerparkeringspladsen ved Ønslev, nord for Nykøbing Falster.

Cirka 17 procent af bilisterne, der blev stoppet ved kontrollen, kørte i varebiler, der ikke havde virksomhedens cvr-nummer og navn synligt på siden af bilen. Det udløser en bøde på 5.000 kroner. En mindre gruppe bilister kørte privat i mandskabsvogne, som ikke må bruges til privatkørsel. Derfor skal virksomhederne nu betale registreringsafgift af mandskabsvognene, der ellers er fritaget for registreringsafgift.

”Det er godt, at cirka 70 procent af de bilister, vi har stoppet ved denne kontrol, overholder de gældende regler. Men desværre så vi her, som ved flere tidligere kontroller, at nogle virksomheder glemmer at skrive cvr-nummer og virksomhedens navn på deres varebiler. Det bekræfter os i, at det er rigtigt, at vi for nylig har iværksat en særlig vejledningsindsats om reglerne for varebiler, så virksomhederne bliver opmærksomme på reglerne”, siger Jørgen Rasmussen, der er underdirektør i Motorstyrelsen.

Motorstyrelsen arbejder desuden på en ny vejledningsindsats om reglerne for mandskabsvogne.

De øvrige rapporter ved kontrolaktionerne på Sydsjælland og Falster handlede blandt andet om manglende afblænding af vinduer i varebiler, privatkørsel med flex-taxa samt forkert registrering af autocamper.