Voldsom brand i nat: To skure brændt ned til grunden

(Foto: Allan Andersen)

GRÆSTED: Natten til tirsdag udbrød der brand i to skure/garager på Gøgevangen, ilden kunne ses vidt omkring og brandvæsnet blev alarmeret kl. 04.43 om branden som truede to villaer på stedet.

Frederiksborg Brand og rednings mandskab blev kl. 04.43, tirsdag morgen, alarmeret om en voldsom brand som hærgede på Gøgevangen i Græsted by. Allerede da brandkøretøjerne forlod brandstationen og satte kursen mod Græsted, kunne ilden ses mod nattehimmelen som en tydelig orange kegle i mørket.

Samtlige brandbiler fra brandstationen i Gilleleje rykkede ud til stedet, hvor der straks blev udlagt en såkaldt B/C udlægning med kraftige brandslanger og som det første sikret at ilden ikke kunne brede sig til de to villaer som skurene hørte til.

Herefter begyndte selve slukningen af ilden, skurene var dog begge så skadede af ilden at de allerede fra starten af var umulige at redde, og stort set var kollapset ved brandvæsnets ankomst.

Det ene skur har tilsyneladende indeholdt en del materialer til bla. både, og intet i skurene har på nogen måde overlevet branden. En båd som stod tæt på skurene er formentlig også helt ødelagt, efter ilden havde fået fat i enden af fartøjet, mens et styrehus som stod på jorden umiddelbart er uskadt.

Branden udløste en hel brag som mange i området forvekslede med fyrværkeri eller kanonslag, her har der formentlig været tale om batterier til håndværktøj, spraydåser og muligvis mindre trykflasker som er eksploderet under branden.

Brandfolkene fik sikret begge villaer på stedet mod ilden, og der er ingen meldinger om at hverken de to villaer eller nogen personer er kommet noget til. Slukningsarbejdet var overstået ved 8-tiden, hvor brandfolkene kunne returnere til brandstationen i Gilleleje.

Politiets brandteknikere skal nu undersøge brandstedet nærmere helt rutinemæssigt, da der ikke er en kendt brandårsag, men det formodes ifølge Nordsjællands Politi at ilden er opstået i en varmepumpe.

 

(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)
(Foto: Allan Andersen)