73-årig kvinde død efter kollision på Holbækmotorvejen

(Arkivfoto: Allan Andersen)

LEJRE: Torsdag formiddag kl. 09.22 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld på Holbækmotorvejen ved Kirke-Såby, hvor to bilister var stødt sammen, og den ene var teknisk fastklemt i sit køretøj. Rednings- og ambulancepersonale var sendt til stedet, og de tilkaldte kort efter en lægehelikopter til uheldsstedet.

Det viste sig, at en kvinde i en personbil var livløs og derfor fik livreddende førstehjælp, samtidig med at hun skulle reddes ud af en bil med kraftige deformeringsskader på bagpartiet.

Skiltevogne blev tilkaldt, så motorvejen i det vestgående spor blev lukket ved <15> Gevninge, så lægehelikopteren kunne lande på motorvejen.

Modparten – en 46-årig mand fra Roskilde – blev i en ambulance bragt til kontrol på skadestuen i Holbæk, men var sluppet fra uheldet med diverse knubs.

Trods intensiv førstehjælp stod kvindens liv ikke til at kunne reddes, hvorfor hun i en ambulance blev bragt til sygehuset i Roskilde, hvor en læge erklærede hende for afgået ved døden. En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet og de implicerede køretøjer, hvoraf den 46-åriges minibus også havde store skader i fronten.

Den foreløbige konklusion efter undersøgelserne var, at kvinden var kørt i vestlig retning og ifølge vidner standset af ukendte årsager i vognbanen nærmest nødsporet (1. vognbane). Det overså den 46-årige, som ramte kvindens bil, der blev skubbet ind i autoværnet, ligesom han også selv ramte autoværnet ved nødsporet efterfølgende.

Den 46-årige deltog i en alkometertest, som ikke viste nogen tegn på alkoholpåvirkning. Politiet fik rutinemæssigt udtaget en blodprøve af den afdøde, kvindelige bilist, som blev identificeret som en 73-årig kvinde fra Roskilde.

Hendes pårørende blev efterfølgende underrettet om uheldet og dødsfaldet, som nu skal undersøges nærmere, hvorvidt kvinden kan have fået et ildebefindende under kørslen, eller om hun afgik ved døden som følge af påkørslen bagfra.

Kl. ca. 1120 var motorvejen i vestlig retning igen åben for trafik.