Far og søn dømt for groft hæleri af cigaretter

AARHUS: En far og hans søn på hhv. 21 og 43 år er tirsdag ved Retten i Aarhus blevet idømt hhv. otte måneders og et års fængsel for hæleri af særlig grov beskaffenhed ved at have modtaget stjålne cigaretter til en værdi af over 920.000 kroner.

Cigaretterne stammede fra et indbrud begået i Brabrand den 1. december sidste år. De to mænd blev dømt for nogle få dage efter indbruddet at have modtaget cigaretterne på en adresse lidt vest for Silkeborg – velvidende, at de var stjålet.

I retten erkendte begge mændene, at de havde modtaget cigaretterne med henblik på at sælge dem videre fra farens kiosk på Sjælland.

Anklager Peter Mathiasen er tilfreds med tirsdagens dom.

”Mændene blev taget på fersk gerning, og politiet fandt både store kontantbeløb og en varebil fyldt med cigaretter under anholdelsen, så beviserne var klare, og begge erkendte forholdet. Jeg er tilfreds med dommen, og at de dømte fik konfiskeret 400.000 kr., som de skulle have brugt som betaling for cigaretterne”, siger anklageren.

Tre andre mænd anholdt i sagen
Østjyllands Politis efterforskning af indbruddet i Brabrand førte den 5. december til en koordineret aktion, hvor de to mænd på 21 og 43 år blev anholdt. Derudover blev tre mænd på 35, 42 og 44 år anholdt og sigtet for selve indbruddet og tyveriet af cigaretterne. De sidder p.t. varetægtsfængslet, mens sagen efterforskes videre.

Begge de dømte fik gjort en del af deres straf betinget. Den 21-årige fik en mildere dom end sin far, da han spillede en mindre fremtrædende rolle i planlægningen af overdragelsen af cigaretterne.

Den 21-årige modtog dommen, mens den 43-årige udbad sig betænkningstid.