Fire drenge anholdt for voldsomt røveri i Tilst

(Arkivfoto: Allan Andersen)

Østjyllands Politi foretog onsdag en koordineret aktion og anholdt fem drenge på 11, 12, 13, 15 og 17 år, som alle sigtes for røveri mod en Smoke-It i Tilst. Røveriet fandt sted om eftermiddagen den 14. december i butikken på Anelystparken.

Her kom flere maskerede drenge ind, og den ene havde en pistol-lignende genstand i hånden, som han rettede mod den 20-årige ekspedient, mens han råbte, at han ville skyde ham, hvis han ikke lagde sig ned på gulvet. Gerningsmændene stak efterfølgende af med to e-cigaretter til en værdi af omkring 1000 kroner.

Ud fra overvågningsvideoen fra butikken genkendte en betjent med godt lokalkendskab en af drengene på ansigtsform og stemme, og den videre efterforskning ledte til sidst også til de fire formodede medgerningsmænd. Alle blev anholdt på onsdag formiddag på forskellige adresser. Midt- og Vestjylland bidrog med anholdelsen af en af drengene, som p.t. bor i Struer. De andre anholdte er fra Aarhus-området.

Den 17-årige dreng sigtes desuden for to andre røverier. Det ene begået med flere andre unge mænd i november i Lystrup, hvor to drenge blev truet med kniv og fik stjålet nogle kontanter. Det andet begået 4. januar på Banegården i Aarhus, hvor en 20-årig mand blev truet af en gruppe drenge til at aflevere sine airpods og sin kasket.