Mand faldt i søvn: Personbil smadret i solouheld

(Foto: Allan Andersen)

GILLELEJE: Lørdag morgen var Hillerødvejen, kort efter krydset Møllevejen, totalt afspærret grundet et solouheld, hvor en personbil var kollideret med et træ.

Ulykken skete omkring kl. 07.35, da en mandlig bilist kom kørende ad Hillerødvejen i retning mod Gilleleje. Efter et svagt venstresving mistede manden kontrollen over sin bil som fortsatte over i modsatte vognbane og direkte ind i et eller flere mindre træer i vejsiden.

Til vidner som kom manden til hjælp, oplyste han selv at han var faldet i søvn under kørslen, og derfor var kørt af vejen. Ved kollisionen blev bilen kastet retur henover begge vejbaner, og endte med at holde med bagenden mod Gilleleje. ved ulykken blev fronten voldsomt medtaget og det venstre forhjul revet helt af sammen med drivaksel og ophæng, ligesom en lang række airbags blev udløst.

En kvindelig bilist ankom et øjeblik efter til uheldsstedet, og stoppede straks op for at tilse den kvæstede mand og få slået alarm til 1-1-2. Ganske få minutter efter kom en bil med en mandlig hjemmeplejer til stedet og han kom straks til hjælp til på ulykkesstedet. Den kvæstede mand var dog allerede her af egen kraft kommet ud af sin bil, og stod derfor op udenfor bilen da ambulance, brandvæsen og politi ankom til uheldsstedet.

Manden havde tilsyneladende ikke nogen alvorlige skader, men da han blev mistænkt for at være spirituspåvirket blev han anholdt på stedet og herefter med politiet som eskorte kørt med ambulancen ind til Hillerød Hospital.

Her skulle han både undersøges nærmere for skader, samt have udtaget en blodprøve i forbindelse med sigtelsen for spirituskørsel.