Hjerneskadet mand dømt for grov vold, voldtægt og vidnetrusler

(Foto: Allan Andersen)

ESBJERG: En 30-årig mand er ved retten i Esbjerg i dag, tirsdag, blevet idømt foranstaltning i form af ambulant psykiatrisk behandling. Manden er svært hjerneskadet efter et selvmordsforsøg, og det afspejler dommen.

Manden, identisk med en 30-årig karateekspert og stofmisbruger, var tiltalt for i 2015 at have begået grov vold, voldtægt og for at have truet vidner.

Den 30-årige esbjergenser blev, trods sin selvpåførte skade, dømt for vold, grov vold, voldtægt og seksuel udnyttelse af sin daværende kæreste. Manden havde dokumenteret sin brutalitet mod kvinden, idet han havde filmet såvel volden som voldtægten med sin mobiltelefon.

Manden mødte ikke selv i retten ‘på grund af kronisk alvorlig sygdom’ som i politiets pressemeddelelse dækker over at den nu 30-årige mand blev dybt hjerneskadet efter et selvmordsforsøg i arresten i forbindelse med at han blev varetægtsfængslet.

Det er også på grund af hans helbredstilstand, at sagen har trukket ud. Dommen afspejler ligeledes hans helbredsmæssige tilstand.