Tidl. gårdejer fra Møn dømt for drab på tidligere samlever 

Per Jespersen kvalte sin tidl. samlever Elisabeth Vibe, hvorefter han overhældte hende med brandbar væske og satte ild til liget. (Privatfoto/Facebook)

Retten i Nykøbing Falster har tirsdag d. 14. januar 2020 idømt den 59-årige mand, Per Jespersen, 12 års fængsel for drab og usømmelig behandling af lig.

Den tidligere samlever, Elisabeth Vibe, var ankommet til Per Jespersens adresse den 10. marts 2019 om formiddagen i forbindelse med fremvisning af en båd, hvor en bådmægler ligeledes var til stede. Efter fremvisningen blev Elisabeth Vibe på adressen, hvor den nu dømte Per Jespersen også befandt sig.

Den dømte Per Jespersen har også et mellemnavn, som dog rent presseetisk er udeladt af hensyn til den øvrige familie.

Domsmandsretten fandt det ifølge skrivelsen på domstol.dk bevist, at tiltalte efter ca. kl. 11.50 kvalte den tidligere samlever og derefter satte ild til hende med store brandskader til følge. Retten lagde blandt andet afgørende vægt på forklaringen afgivet af den indsatsleder fra politiet, som ankom til adressen om aftenen. Indsatslederen talte med tiltalte, der ifølge indsatslederen oplyste, at han havde kvalt den tidligere samlever.

Den 59-årige Per Jespersen, der har været varetægtsfængslet siden den 11. marts 2019, udbad sig betænkningstid i forhold til anke af dommen og blev ikke løsladt.