Tyveknægt stjal med arme og ben: Var netop løsladt fra fængslet

(Arkivfoto: Allan Andersen)

SOLRØD: En 19-årig mand fra Solrød blev mandag, i forbindelse med et grundlovsforhør i Retten i Roskilde, idømt 60 dages fængsel til senere afsoning for to biltyverier. Han var blot på fri fod i få dage, før han igen huggede andres ting.

Natten mellem søndag og mandag var han blevet anholdt i Ugerløse, da han kørte rundt i en bil, som han havde stjålet i Havdrup lørdag aften. Da han også natten mellem fredag og lørdag var blevet anholdt som fører af en bil, som han havde stjålet ved Urhøj Camping i Kalundborg kommune, besluttede anklagemyndigheden sig for at fremstille ham i grundlovsforhør set i lyset af hans tidligere domme.

Den 19-årige var netop blevet prøveløsladt den 2. januar 2020 efter en længere frihedsstraf for berigelseskriminalitet og var således få dage efter blevet afsløret to gange i at stjæle biler, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han i forvejen var frakendt føreretten.

Den 19-årige blev dog løsladt efter dommen på de 60 dages fængsel, idet den netop idømte frihedsstraf først skal afsones på et senere tidspunkt.