Ukrainsk mand stjal cykler for 290.000: Varetægtsfængslet i fire uger

(Modelfoto)

Den 44-årige mand blev i september anholdt i Tyskland med stjålne cykler til en værdi af 290.000 kroner. Han er nu udleveret til Danmark, sigtet for hæleri og varetægtsfængslet.

En 44-årig mand, ukrainsk statsborger, blev onsdag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for hæleri af 49 cykler, stjålet i blandt andet Aalborg, til en værdi af 290.000 kroner.

Den 44-årige nægter sig skyldig, men har ikke kæret varetægtsfængslingen.

Den 44-årige blev anholdt i en varebil med cyklerne den 24. september 2019 af tysk politi og udleveret til Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi den 28. januar.

Syd- og Sønderjyllands Politi kan i øjeblikket ikke oplyse yderligere, da sagen fortsat er under efterforskning.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.