Voldsmand anholdt: Sigtet for vold og afpresning

(Foto: Allan Andersen)

STORE-HEDDINGE: Onsdag aften kl. 18.29 fik politiet en anmeldelse om trusler over for to mænd på 30 og 58 år samt en kvinde på 57 år fra Store-Heddinge på Stevns, idet de på deres private bopæl var blevet opsøgt af en mandlig bekendt.

Han havde truet dem på livet på grund af et økonomisk mellemværende og havde ved fremmødet medbragt slagvåben, peberspray og en ætsende væske. Samtidig med at den bekendte truede med at gøre brug af de medbragte effekter for at skade de tilstedeværende, slog han også den 30-årige for at understrege alvoren i truslerne.

Den bekendte forlod stedet, hvorefter der blev slået alarm til politiet, som hurtigt fik voldsmanden identificeret som en 32-årig mand uden fast bopæl, men med opholdssted på en adresse i Store-Heddinge.

På grund af truslerne og den mistænktes sindsstemning tilkaldte politiet en ambulance som stand by i forbindelse med en anholdelsesreaktion rettet mod den 32-årige. Han flygtede først den ene vej fra sit tilholdssted, men returnerede, da han så politiet. Kort forsøgte han at flygte ad bagvejen, men også her stod politiet klar, så han kl. 21.40 kunne anholdes på grund af truslerne og afpresning.

Ved en efterfølgende ransagning af hans tilholdssted fandt politiet et mindre skunklaboratorium med nogle få hampplanter og ca. 160 gram ecstasy i pilleform.

Den anholdte blev efter afhøring til sagerne anbragt i et arresthus, idet anklagemyndigheden vil fremstille ham i grundlovsforhør kl. 13.30 i Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling.