Påvirket motorcyklist uden kørekort

(Foto: Allan Andersen)

KALVEHAVE: Fredag aften bemærkede en politipatrulje en motorcyklist, der svingede ind på motorvejen ved Baarse og accelererede kraftigt i sydlig retning.

Han kørte af motorvejen ved Vordingborg efter at være blevet fulgt at politiet med meget høj hastighed, og han fortsatte sin kørsel mod Kalvehave. I en rundkørsel mistede han herredømmet over motorcyklen og væltede.

Føreren var en 36-årig mand fra lokalområdet, og en narkometertest gav udslag for amfetamin. Desuden var han frakendt kørekortet, og det viste sig, at der ikke var betalt afgift af motorcyklen, som hverken var indregistreret eller forsikret. Til gengæld sad der en nummerplade på den, som var stjålet.

Den 36-årige blev anholdt klokken 20.42, og han blev sigtet for narkokørsel, for kørsel i frakendelsestiden og for at køre på en uindregistreret motorcykel uden afgift eller forsikring. Efter at der var taget en blodprøve af den 36-årige, og han blev afhørt, blev han løsladt igen klokken 22.35.