Usle tricktyve slog igen til mod ældre i eget hjem

(Foto: Allan Andersen)

NORDSJ: Tricktyve slog torsdag til mod ældre mennesker i deres eget hjem, to steder i Nordsjælland. I et tilfælde bildte man en kvinde ind at man kom fra hjemmeplejen og i et andet tilfælde ville man ‘advare naboer om larm fra en kommende fest.’

En mulig tricktyv var torsdag eftermiddag mellem klokken 14.00 og 14.30 på spil på Søndre Jernbanevej i Hillerød. Her blev en 88-årig kvinde kontaktet i opgangen til sin bolig af en kvinde, som fortalte, at hun var fra hjemmeplejen.

Kvinden fulgte den 88-årige op i sin lejlighed og hjalp hende ind med hendes indkøb, hvorefter hun satte sig i køkkenet og talte med den 88-årige, inden hun igen forlod stedet. Senere på eftermiddagen fandt lejlighedens beboer ud af, at der var stjålet en pengekasse med kontanter og et pas fra lejligheden. Den mulige tricktyv beskrives som kvinde, 35-40 år, 170 cm høj og almindelig af bygning med brunt, kort hår. Hun var iført lys frakke og lyst halstørklæde og medbragte en skuldertaske samt nogle kager og chokolade. 

Tricktyv: Vi holder fest
En mulig tricktyv ringede torsdag eftermiddag på hos en 70-årig kvinde på Lyngbygårdsvej i Lyngby. Her fortalte hun den 70-årige, at der skulle være fest i nærheden og, at hun derfor på forhånd ville beklage, hvis der blev noget larm fra festen.

Som kompensation for eventuel larm, tilbød kvinden den 70-årige noget chokolade, og blev lukket ind i lejligheden under påskud af at ville hjælpe med at lægge chokoladen på en tallerken. Her spurgte hun også lejlighedens beboer, om hun kunne veksle nogle penge.

Den 70-årige gik ind i et andet rum for at finde vekselpenge og her fulgte den anden kvinde med. Da kvinden med chokoladen havde forladt lejligheden, opdagede beboeren, at der manglede et kontantbeløb fra hendes pung, som havde ligget i en kommode.

Kvinden med chokolade beskrives som 45-50 år, almindelig af bygning, østeuropæisk af udseende, brun i huden med kort, brunt hår. Hun var iført mørke bukser og en mellembrun halvlang frakke.