Voldsmand bed politibetjent i hånden

(Arkivfoto: Allan Andersen)

HOLBÆK: Natten til lørdag, kl. 03.02, rykkede politiet ud til en restauration på Nygade, hvor en gæst havde optrådt voldelig og skabt uro på stedet.

Ifølge dørmændene havde han kastet et glas gennem lokalet, så det knustes mod væggen, ligesom han havde taget fat i en stol formentlig for at kaste den. Det var han dog blevet standset i af dørmændene, der overdrog manden til politiet.

Der var tale om en 29-årig mand fra Lejre, som blev anholdt og sigtet for overtrædelse af restaurationsloven.

I forbindelse med politiets håndtering af den genstridige anholdte bed han pludselig en politibetjent i hånden, så sigtelsen også kom til at omfatte vold mod politiet. Den anholdte, der var kraftigt påvirket af spiritus, blev bragt til politistationen i Roskilde til afrusning, inden han blev afhørt til sagerne.

Manden var tidligere blevet dømt for vold mod politiet, fremstillede anklagemyndigheden ham i et grundlovsforhør i løbet af lørdagen. Dommeren besluttede, at den 29-årige skulle varetægtsfængsles foreløbigt til den 10. marts 2020.