Brand i villa i Frederiksværk: Huset nedbrændte totalt

FREDERIKSVÆRK: En voldsom brand hærgede tirsdag en stor villa på Strandvejen, ejendommen endte med at nedbrænde totalt trods brandmandskab fra fire brandstationer.

Der udbrød en voldsom brand i en villa på Strandvejen, branden blev anmeldt kort før middag og branden viste sig at være særdeles omfattende. Branden udviklede røg, der var akut sundhedsskadelig ved indånding, det oplyste politiet i en pressemeddelelse.

Branden krævede mandskab fra Frederiksværk, Hundested, Frederikssund, Hillerød og Helsinge til slukningen. Det var en uheldig opbygning af taget som gav de største problemer, der var lagt metaltag på ejendommen, og nedenunder denne lå et gammelt tagpap tag som nærede ilden med voldsom kraft.

Derfor var der såvel en voldsom og sundshedsskadelig røgudvikling, som et svært tilgængeligt område hvor ilden bredte sig uhindret.

Det endte med at tagkonstruktionen kollapsede i det meste af huset, og styrtede ned i stueplan. Der er var nået en kortvarig redning af værdier fra huset under slukningsarbejdet.

Under slukningsarbejdet var flere bilister låst på en P-plads ud mod vandet grundet brandkøretøjernes arbejde på stedet, ligesom togtrafikken var indstillet på grund af stigevogn og flere brandslanger som lå henover skinnerne.

Billabranden blev meldt under kontrol kl. 16.30, og da ilden nu kun i begrænset omfang udviklede sundhedsskadelig røg kunne borgere i området omkring igen gå udendørs.