Myndighederne sætter foden ned: Max 10 personer må forsamles

I morgen onsdag klokken 10 træder en række tiltag i kraft, som kommer til at påvirke måden, vi mødes på. Tiltagene gælder foreløbigt frem til den 30. marts 2020.

Det drejer sig blandt andet om forbud mod at holde åbent i storcentre, overdækkede arkader, indendørs sportsfaciliteter, natklubber, cafeer, med mere, hvor større grupper af mennesker normalt samles. Derudover er der også forbud mod at afholde eller deltage i arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor flere end 10 personer er samlet.

Forbuddet gælder både indendørs og udendørs og omfatter både offentlige og private arrangementer og begivenheder. Private hjem er ikke omfattet, men vi opfordrer meget kraftigt til, at I heller ikke her samler jer til fødselsdage, madklubber, fester og så videre.

Som noget nyt får politiet mulighed for at gribe ind, hvis flere end 10 personer befinder sig offentligt på samme sted på en måde, der udgør en særlig fare for smittespredning. Vores skøn vil naturligvis ske ud fra sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger om at nedbringe antallet af sociale kontakter og holde behørig afstand.

I kommer til at se lidt mere til os på gaderne den kommende tid, hvor vi vil kunne hjælpe med råd og henstillinger i forhold til de nye regler. Vi håber og tror da også på, at vi stort set ikke får behov for at trække de nye paragraffer op af lommen. Vi oplever nemlig, at de fleste af jer lytter og følger myndighedernes anvisninger, og at eventuelle svipsere beror mere på et øjebliks tankeløshed end ond vilje eller manglende omtanke.

Det er en tid, hvor vi alle skal stå sammen og hjælpe hinanden. Mind derfor gerne venner og familie om, at weekendens familiefødselsdag eller kollegiefest ikke er nogen god idé. Så slipper vi nemlig for at rykke ud og agere lyseslukkere.

Du kan læse mere på www.coronasmitte.dk