Seriehærværk: Ukendt gerningsmand knuser ruder ved stenkast mod huse

(Arkivfoto: Allan Andersen)

ODSHERRED: En eller flere ukendte gerningsmænd knuser ruder på stribe ved stenkast fra en forbikørende bil. Politiet jagter gerningsmanden efter adskillige episoder gennem den seneste tid.

Mandag aften skete der følgende tilfælde af hærværk, begået på præcist samme måde.

Kl. 20.48 – Ved Skoven, Ordrup, Fårevejle. Anmeldte et ægtepar, at de havde fået kastet en sten ind igennem en rude til deres hus omkring kl. 20.30. De blev ikke ramt af stenen, men blev selvfølgelig forskrækkede.

Kl. 21.18 – Veddingevej, Høve, Asnæs. Kort forinden blev kastet en sten mod huset, som ramte en dør og lavede en bule i en aluplade. Kl. 23.59 blev kastet en sten imod samme hus, og her ramte stenen en stor rude på 130×130 cm som knustes. Beboeren så en mindre mørk personbil muligvis med tågelys, som kørte forbi huset, da stenen blev kastet.

Kl. 23.30 – Ankeret, Vig. En sten blev kort før anmeldelsen kastet mod en rude i huset, så det yderste lag glas knustes.

Kl. 23.33 – Dalvang, Nykøbing Sj. Omkring kl. 23.00 hørte beboerne i huset et højt brag, da en sten blev kastet igennem en rude i stuen. En mindre bil blev set køre fra stedet.

Politiet kørte frem til alle anmeldelser om stenkast mod huse for at foretage gerningsstedsundersøgelse. Der blev sikret spor fra stederne, som politiet nu afventer resultatet af. Dagens anmeldelser om hærværk ved stenkast mod ruder er de seneste i en række lignende episoder i området. Politiet efterforsker sagerne i sammenhæng, da tidspunktet og måden hærværket er udført i forbindelse med forbikørsel i en bil er ens ved alle forhold.

Vidner som har oplysninger om den mindre mørke personbil muligvis med tågelygter, eller personer som er set i en sådan bil bedes gives til politiet på tlf. 114.