To anholdt for overtrædelse af indrejseforbud

(Foto: Allan Andersen)

TORVET: Onsdag formiddag kl. 11.32 henvendte en meget opmærksom, 64-årig mand fra Strøby sig til politiet, fordi han under ophold på Torvet havde bemærket flere udlændinge i en mindre gruppe.

De opholdt sig alle omkring en pengeautomat og forsøgte ifølge anmelderens opfattelse formentlig at aflure bankkundernes PIN-koder.

Der var tale om i alt fire personer – tre mænd og en kvinde – som pludselig delte sig op og gik væk fra Torvet. Politiet kørte til området og fik udpeget to mænd, der gik ad Brogade. Der var tale om to mænd på 29 og 40 år fra Rumænien, som begge havde forbud mod at indrejse i Danmark.

De to øvrige fra gruppen forsvandt i området ved Torvet. Politiet anholdt de to mænd, der blev sigtet for overtrædelse af udlændingelovens bestemmelser om indrejseforbud i Danmark.

Ingen af de anholdte var i besiddelse af f.eks. hævekort tilhørende andre. De to anholdte er fortsat i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden vil fremstille dem i grundlovsforhør i Retten i Roskilde med henblik på enten en straksdom eller varetægtsfængsling, indtil domsforhandling kan finde sted.