To mænd udvist for bestandig for narkosmugling

(Foto: Allan Andersen)

Ved en fælles politi- og toldkontrol ved grænsen fandt myndighederne i alt 3,9 kilo ketamin og MDMA gemt i bagagerummet på en bil. Retten i Sønderborg har i dag udvist samt idømt to 20-årige mænd i alt otte år og ni måneders fængsel for indsmugling af hård narkotika.

Udvisningen skete for bestandig, de to personer, en congolesisk og en hollandsk statsborger, blev den 15. oktober 2019 i hvert deres køretøj taget ud til kontrol ved Frøslev Grænseovergang af den særlige Politi- og Toldenhed.

Enheden er et samarbejde mellem Toldstyrelsen og Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ved kontrollen blev der fundet narkotika i et af køretøjerne, hvorefter de to unge mænd blev anholdt. Personen i det første køretøj fungerede som spejder og skulle advare det andet køretøj, hvor narkoen var gemt, hvis der var kontrol ved grænsen.

I alt fandt myndighederne 3,9 kilo ketamin og MDMA i køretøj nummer to, hvor stofferne var gemt i nogle spilæsker i bagagerummet.

Den ene 20-årige blev idømt fire år og tre måneders fængsel, mens den anden blev idømt fire et halvt års fængsel. Den ene 20-årige har nægtet sig skyldig, mens den anden har erkendt indsmuglingen.

De modtog begge dommen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.