Udlænding forsøgte at fuske med en falsk identitet

(Foto: Allan Andersen)

ROSKILDE: Mandag kl. 09.50 bemærkede udlændingeafdelingen fra Midt- og Vestsjællands Politi en udenlandsk mand med mulig etnisk oprindelse fra Afrika på Jernbanegade ved busholdepladserne, hvor han gik rundt uden umiddelbart synligt ærinde.

Politiet kontaktede ham og bad ham legitimere sig. Han oplyste at være en 50-årig mand fra Portugal, men med ophold i Danmark. På forlangende fremviste han kopier af identitetsdokumenter fra både Danmark og Portugal, men ved nærmere kontrol af disse var der uoverensstemmelser i de navne, der fremgik af dokumenterne.

Endvidere udtalte manden, at han var 51 år, uagtet han ifølge dokumenterne kun var 50 år gammel. Da politiet var i tvivl om mandens reelle identitet, blev han anholdt til nærmere undersøgelse heraf.

Derefter viste det sig, at den anholdte ikke var portugiser med ophold i Danmark, men reelt en 50-årig mand fra Ghana med EU-opholdstilladelse.

Politiet skal nu undersøge grundlaget for hans ophold i Danmark nærmere, men anklagemyndigheden vil tirsdag formiddag fremstille ham i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet for at have oplyst falsk identitet over for politiet.