24-årig mand varetægtsfængslet: Sigtet for indsmugling af hård narkotika

(Foto: Allan Andersen)

FRØSLEV: En 24-årig mand, udenlandsk statsborger, blev fredag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet foreløbig frem til den 4. juni, sigtet for indsmugling af en større mængde hård narkotika. Den 24-årige mand nægter sig skyldig, men har ikke kæret varetægtsfængslingen.

Den 24-årige mand blev anholdt torsdag ved Frøslev Grænseovergang af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest).

Politiet havde fattet mistanke til manden og vedkommendes køretøj i forbindelse med indrejsekontrollen.

Efterfølgende undersøgte toldere fra Toldstyrelsen bilen med en narkohund og fandt det ulovlige stof gemt i køretøjet, hvorefter anholdelsen fandt sted.

Den 24-årige mand nægter sig skyldig, men har ikke kæret varetægtsfængslingen.

Syd- og Sønderjyllands Politi kan af hensyn til den aktuelle efterforskning ikke oplyse yderligere til pressen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.