32-årig mand dømt for drab: Kvalte sin egen mor med næverne

BRÆDSTRUP: En 32-årig mand er i dag ved Retten i Horsens blevet dømt for den 20. juli 2019 at have slået sin mor ihjel. Den 32-årige erkendte sig skyldig i fuldt omfang. Han blev dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Den 20. juli 2019 ringede den 32-årige mand selv til Sydøstjyllands Politi for at fortælle, at han havde slået sin mor ihjel. Sydøstjyllands Politi kunne herefter anholde den 32-årige uden dramatik i moderens hjem i Brædstrup.

Fra Sydøstjyllands Politi mødte anklager Bjørn Dahl Larsen.

’Den dømte forklarede i retten, at han før drabet havde haft flere uoverensstemmelser med sin mor, men at han alligevel havde valgt at flytte hjem til hende. Konflikterne fortsatte herefter ifølge den nu dømte,’ forklarer anklager Bjørn Dahl Larsen fra Sydøstjyllands Politi og fortsætter: ’På drabsdagen mente den dømte, at moderen var skyld i, at han havde fået det fysisk dårligt, og at det var det, som havde gjort ham vred.’

Den 32-årige dræbte sin mor ved kvælning. Retslægerådet har efterfølgende konstateret, at den 32-årige var sindssyg i gerningsøjeblikket, og derfor blev han i dag dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling uden længstetid.

Den dømte blev desuden frakendt retten til at arve efter sin mor.