35 minutter lang biljagt: Bilist ville bare ikke at tale med politiet

(Arkivfoto: Allan Andersen)

MØRKØV/KALUNDBORG: Tirsdag aften kl. 18.18 ville politipersonale i en civil patruljebil gerne rutinemæssigt kontrollere en bilist, der kørte ad Ringstedvej i Mørkøv. Bilisten ønskede dog ikke at standse, da den civile patruljebil aktiverede udrykningssignalerne for at tilkendegive, at det var politiet.

På et tidspunkt standsede bilisten dog med patruljen få meter bagved. Pludselig begyndte bilisten at bakke, da den ene politimand var ved at stige ud. Føreren af patruljebilen nåede dog også at bakke, inden politibilen blev påkørt.

Herefter kørte bilisten igen fremad og fortsatte med meget højere hastighed end tilladt ad forskellige veje i sydlig retning fra Mørkøv.

Bilisten nåede til Sorø og kørte herfra i nordvestlig retning mod Kalundborg under tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden på grund af høj hastighed og hasarderede overhalinger. Bilisten standsede af sig selv i Værslev-området ved Kalundborg efter ca. 35 minutters hensynsløs kørsel, så politiet kunne foretage anholdelse af en 24-årig mand fra Kalundborg.

Han blev skønnet påvirket af både alkohol og narkotika, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse herfor. Den 24-årige var i forvejen frakendt kørekortet, så han fik ud over sigtelse herfor og de mange øvrige overtrædelser af færdselsloven også en sigtelse for forsøg på vold mod politiet ved forsøget på at bakke ind i patruljebilen.

Han forblev anholdt efter afhøring til sagerne, men dog løsladt onsdag, da politiet og anklagemyndigheden efter nærmere juridisk vurdering ikke fandt grundlag for fremstilling af ham i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Senere vil han blive indkaldt til et retsmøde, når de mange sager skal afgøres.