Genbo rost efter brand: Gjorde alt det rigtige med brændende oliegryde

Brandfolkene er her på vej ind i lejligheden, som heldigvis slap med mindre skader fra branden. (Foto: Allan Andersen)

BLISTRUP: En modig indsats af en genbo til en røgfyldt lejlighed på Kirkevej udløser stor ros fra Frederiksborg Brand og Redning’s indsatsleder på stedet.

Der blev slået alarm torsdag aften til 1-1-2 kl. 18.55 om brand i en lejlighed på Kirkevej, inden brandvæsnet nåede frem var en genbo – formentlig sammen med en anden mand – trængt ind i lejligheden og fået beboeren ud.

Udover at have fået den mandlige beboer ud af lejligheden fik den ene mand fjernet en gryde med brændende olie fra komfuret, og slukket ilden ved brug af låget til gryden – en indsats som betød meget for brandens videre udvikling.

– Det er en perfekt reaktion på branden, hvis ikke manden havde flyttet gryden og slukket ilden med låget så havde vi haft en helt anden brand at arbejde med og der ville have været store skader på lejligheden, oplyser Indsatsleder Henrik Olsen, Frederiksborg Brand og Redning.

Ifølge indsatslederen kunne brandfolkene stort set nøjes med at udlufte lejligheden efter branden var blevet helt slukket med en handske af en røgdykker.

– Udover røgskaderne i lejeligheden var det sådan set bare gryden og emhætten som havde lidt skade, så man har været utrolig heldig, takket være genboens flotte indsats, slutter indsatslederen.

Brandvæsnets nødbehandlere tilså som de første den mandlige beboer, og han blev overladt til ambulanceredderne som ankom kort efter. Efter at være blevet tilset af ambulancens paramediciner, kunne den mandlige beboer forlade stedet, idet han ikke ønskede at komme på hospitalet til et check og søge hjem til pårørende som bor lige i nærheden. Umiddelbart var beboeren sluppet uskadt fra branden.

Trods de mange køretøjer med blå blink var der heldigvis kun tale om en mindre brand, og efter en grundig kontrol af stedet kunne brandvæsnet i løbet af en times tid pakke sammen og forlade stedet.