Hashkøbere dømt i stor narkosag

(Arkivfoto)

ESBJERG: Særlig Efterforskning Vest har nu indledt retssagerne mod en række Esbjerg-borgere, der har købt hash gennem såkaldte narkotelefoner, og foreløbigt er 18 forskellige personer blevet dømt i den omfattende sag, der har rod i bandemiljøet.

I februar sidste år slog politi-enheden Særlig Efterforskning Vest i samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi til mod den organiserede hashhandel i Esbjerg og anholdt 25 personer i byens bandemiljø.

Flere af disse blev varetægtsfængslet efter aktionen. Under aktionen blev der fundet en række narkotelefoner, som folk har kunnet skrive og ringe til for at få leveret stoffer af hashbude.

Over 1000 købere fundet
Ved hjælp af telefonerne har politiet fundet frem til over 1000 forskellige borgere, som er sigtet for at have købt hash. De seneste dage har en del af de personer, der har købt over 100 gram hash, været i retten, og det har altså foreløbigt ført til, at 18 personer er blevet idømt mellem syv og 20 dages betinget fængsel.

”Det er borgere i alle aldre og med vidt forskellig baggrund, som er blevet dømt for at have købt hash via telefonerne, og som dermed har understøttet det lokale bandemiljø økonomisk”, siger anklager Morten Rasmussen fra Særlig Efterforskning Vest.

Den kommende tid vil endnu flere købere få deres sag afgjort. De varetægtsfængslede er blevet løsladt, men sigtelserne er opretholdt, og tiltale er undervejs.