I alt otte års fængsel og udvisning for indsmugling af kokain og hash

De to tiltalte mænd, begge hollandske statsborgere, blev dømt i henhold til anklageskriftet. Og udmålingen af straffen var i overensstemmelse med anklagemyndighedens påstand.

To mænd på henholdsvis 28 og 29 år, begge hollandske statsborgere, blev tirsdag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg hver idømt fire års fængsel samt udvisning for bestandigt for indsmugling af 981 gram kokain og 913 gram hash.

Hændelsen fandt sted den 28. oktober 2019 ved Frøslev Grænseovergang, hvor de to mænd og deres køretøj blev taget ud til kontrol af den særlige Politi- og Toldenhed, som er et samarbejde mellem Toldstyrelsen og Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ved kontrollen fattede myndighederne mistanke til personerne, og ved en efterfølgende undersøgelse, hvor tolderne anvendte narkohunde, blev de ulovlige stoffer fundet gemt i bilen. Herefter blev de to mænd anholdt og varetægtsfængslet.

De to mænd blev dømt i henhold til anklageskriftet, og udmålingen af straffen var i overensstemmelse med anklagemyndighedens påstand.

Den 28-årige, der var fører af køretøjet, blev desuden dømt for narkokørsel.

Den 28-årige erkendte indsmugling af hash, men nægtede indsmugling af kokain, mens den 29-årige erkendte indsmuglingen i vidt omfang.