To personer anholdt på Sjælland efter knivoverfald i Nørresundby

(Foto: Allan Andersen)

To af de personer, som Nordjyllands Politi efterlyste i forbindelse med et knivstikkeri på Thuresensvej i Nørresundby begået d. 4. februar 2020, er nu blevet anholdt af politiet. Det skete ved en politiaktion på Sjælland.

Anholdelserne er en udløber af et intenst efterforskningsforløb – og en efterfølgende planlagt og koordineret anholdelsesaktion ledet af Nordjyllands Politi, men med assistance fra flere politikredse på Sjælland.

Det oplyser den overordnet ansvarlige for efterforskningen ved Nordjyllands Politi, politikommissær Martin Rolighed

Politiet kan på nuværende tidspunkt af hensynet til den efterforskning, der stadig pågår, ikke udtale sig om motivet for selvet knivoverfaldet.

”De to anholdte formodede gerningsmænd er henholdsvis 26 år og 32 år, og vi har via vores arbejde med sagen fået slået fast, at der er et forudgående kendskab mellem den forurettede og en af de formodede gerningsmænd,” siger politikommissær Martin Rolighed.

Omfattende efterforskningsarbejde 
Nordjyllands Politi har siden overfaldet d. 4. februar 2020 efterforsket intenst i sagen, herunder har man afhørt vidner samt sikret overvågningsmateriale og tekniske spor fra gerningsstedet på Thurensesvej i Nørresundby.

”Og det er disse efterforskningsskridt, som samlet set gjort, at vi nu har været i stand til at identificere og anholde to af de formodede gerningsmænd i sagen,” siger politikommissær Martin Rolighed.

Det er politiets formodning, at der stadig er gerningsmænd på fri fod, hvorfor man ikke på nuværende tidspunkt kan kommentere yderligere på sagens detaljer og det videre efterforskningsarbejde

Nordjyllands Politi kan dog oplyse, at man sigter de to mænd for overtrædelse af straffelovens § 245 – kvalificeret vold. Og vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen, dvs. d. 6. maj 2020, ved Retten i Aalborg.

Politiet har ingen yderligere informationer i sagen.