Tre dømt i sag om narkosalg i Skive

Tre mænd, der har solgt kokain i Skive-området, skal i fængsel. Det bestemte dommeren ved retten i Viborg i dag.

Tre unge mænd skal i fængsel for – via en salgstelefon – at have solgt kokain i Skive-området. Det slog dommeren ved retten i Viborg i dag fast.

En 22-årig mand fik en dom på halvandet års fængsel for at have solgt mindst 211 gram kokain fra maj til august sidste år. En 24-årig mand skal tre år og tre måneder i fængsel for at have solgt mindst 595 gram kokain fra februar til juni sidste år. Endelig skal en 23-årig mand to år og tre måneder i fængsel for salg af minimum 381,5 gram kokain i perioden juli til oktober 2019 og besiddelse af omkring 30 gram kokain med henblik på salg.

Kokainen i de tre sager er blevet solgt gennem mindst 1.250 forskellige handler i alt.

Sagens anklager var tilfreds, da han forlod retten. ”Alle tre har tilstået de sigtelser, vi gik i retten med – dog med små ændringer, fordi to af de sigtede ikke ville sætte navn på, hvem de har solgt kokain for. Men jeg er tilfreds med dommene. Straffen til de tre mænd ligger i det store hele på det niveau, jeg påstod, og det niveau, man kan forvente. Det er alvorlig kriminalitet, og det afspejler straffen”, siger anklager Jakob Kjær fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Anklagemyndigheden mener, de tre, der i dag blev dømt, har solgt kokainen for en gruppe i Skive, som Midt- og Vestjyllands Politi gennem længere tid har efterforsket. Et forhold, en af de tre erkendte. Efterforskningen er sket i et samarbejde mellem lokalpolitiet i Viborg-Skive og Midt- og Vestjyllands Politis centrale efterforskningssektion for organiseret kriminalitet. I dag, hvor de første domme er faldet, er det præcist et halvt år siden, Midt- og Vestjyllands Politi slog til samtidigt på en række adresser i Skive-området i en stor anholdelses- og ransagningsaktion i sagen.

I alt har syv mænd siddet varetægtsfængslet i sagen frem til nu. Tre af dem fik altså afgjort deres sager som tilståelsessager ved retten i dag. Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi forventer inden for den nærmeste fremtid at rejse tiltale mod de fire sidste.

Den 22-årige mand modtog i dag sin dom, mens de to andre udbad sig betænkningstid.