Tyveri af øl endte med sigtelse for vold

(Foto: Allan Andersen)

LYSTRUP: Søndag kl. 17.30 kom en 37-årig mand ind i SuperBrugsen i Lystrup. En ansat i butikken holdt øje med manden, der også havde været på besøg få timer forinden, og som medarbejderen mistænkte for tidligere på ugen at have stjålet varer fra butikken.

Medarbejderen så, at manden gik op til kassen og indløste en flaskebon, hvorefter han gik mod udgangen. Medarbejderen mente dog, at mandens rygsæk så noget fyldt ud, og han tog derfor kontakt til ham for at undersøge, om der var nogle varer i rygsækken, som han ikke havde betalt for.

Efter en mindre diskussion åbnede manden rygsækken, der indeholdt 12 øl, og medarbejderen bad ham fremvise en kvittering for øllene, hvilket manden ikke kunne. Medarbejderen bad ham derfor vente, mens han kontaktede en kollega.

Det ønskede manden dog ikke, og han begyndte derfor at gå fra stedet. Medarbejderen fik sammen med sin kollega konstateret, at øllene i tasken var stjålet, og de løb derfor ud af butikken for at få fat i manden, der i mellemtiden var kommet et stykke væk.

De to medarbejdere råbte efter ham, hvilket fik ham til at standse og tømme sin rygsæk ud på et græsareal, hvorefter han tog den tomme rygsæk på igen og løb ind i et boligområde. De to medarbejdere løb efter og indhentede manden, hvorefter den ene medarbejder tog fat i hans arm. Det fik manden til at vende sig rundt og slå medarbejderen i ansigtet. De to medarbejdere, og et par tilstødende borgere, fik med fælles hjælp lagt gerningsmanden ned og tilbageholdt ham indtil politiet ankom.

Den 37-årige mand blev anholdt og sigtet for vold og for butikstyveri.