40-årig mand anholdt efter politiskud i Digterparken

AARHUS: Østjyllands Politi har natten til lørdag anholdt en 40-årig mand i forbindelse med episoden fredag, hvor en 52-årig libanesisk mand dukkede op til en demonstration i Digterparken i Aarhus bevæbnet med kniv.

Der er tale om en 40-årig mellemøstlig mand fra lokalområdet.

”Vores efterforskning ledte os sidst på aftenen på sporet af den 40-årige, som vi mistænker for at have spillet en rolle i forbindelse med episoden fredag. Af hensyn til den igangværende efterforskning ønsker vi lige nu ikke at oplyse yderligere, men der er tale om en alvorlig sag. Vi er fortsat på et tidligt tidspunkt i vores efterforskning, hvilket betyder, at vi endnu ikke har det fulde billede af sagen”, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Fremstilles i grundlovsforhør
Både den 40-årige og den 52-årige er fremstillet i grundlovsforhør iRetten i Aarhus lørdag kl. 14.00. Da anklagemyndigheden anmoder om dobbeltlukkede døre ved grundlovsforhøret, kan Østjyllands Politi ikke oplyse detaljer i sagen udover, at de er sigtet for hhv. forsøg på manddrab og medvirken til forsøg på manddrab.

Den 52-årige blev skudt i benet af politiet, da han fredag bevæbnet med en kniv gik om bag afspærringen til en demonstration i Digterparken i Aarhus og ikke reagerede på politiets anråb og varselsskud. Han blev indlagt på hospitalet, men det vurderes, at han nu er i stand til at møde i retten.

Resultatet af grundlovsforhøret er kl. 18.15 endnu ikke kendt.